Klikk på bildene for å kjøpe bøkene

Å møte Bibelen er noe mer enn å lese en bok der vi forholder oss til innholdet med vurderende distanse. Hva skjer når vi i fellesskap leser Bibelen og så trår inn i den med fantasi og grubbel? Og hva skjer når vi etter å ha levd oss inn i bibelteksten begynner å leve med den ved å leve den ut den neste måneden? Plastisk bibelbruk handler om å leve med tekstene for å la seg forme - det er en bibelbruk som binder sammen tanke og kropp, individ og fellesskap, kontemplasjon og aksjon.

«Stian Kilde Aarebrot har igjen skrevet en relevant og tankevekkende bok. Han befester sin stilling som en av de viktigste stemmene innen nyere kristen sakprosa.»

Per Eriksen - Vårt Land.

«Hvorfor er det så vanskelig å omsette gode intensjoner til gode vaner? Nyttårsforsetter kommer og går, år etter år. Selvhjelpslitteraturen lanserer stadig nye modeller for hvordan du, kjære leser, kan få et nytt og bedre liv. De fleste av oss faller likevel raskt tilbake i gamle mønstre. Det er noe i oss som stritter imot. De siste tiårenes hjerneforskning har gjort store framskritt med å kartlegge hva som skjer nevrologisk når vi skal etablere nye vaner, hvorfor vi er så påvirkelige og hvorfor det er så vanskelig å endre dårlige vaner. Dette er spørsmål som kirken til alle tider har vært opptatt av. Med eksempler fra hverdagen og populærkulturen kombinerer Stian Kilde Aarebrot moderne hjerneforskning med gammel klostervisdom, for å vise leseren hvordan vi formes av tiden vi lever i, og hva som må til for at du kan forme livet ditt. Du kan forandre verden gjennom gode vaner og menneskene rundt deg.»

Omtale

«Vad Evagrios av Pontos gjorde på 300-talet, Theresa av Avila på 1500-talet och Edin Løvås på 1900-talet, det gör Stian B. Kilde Aarebrot för 2000-talets kristna i en alltmer svårnavigerad kultur. Här sammanfattas den stora kristna traditionens slitstarka andliga vägledning på ett språk som är lika begripligt som befriande i sin handfasta konkretion. Plötsligt framstår ett hängivet kristet liv inom räckhåll. Kunsten å forme livet känns redan som en modern klassiker om Kristi efterföljelse. En bok som är djupt traditionell och djärvt nyskapande.» Peter Halldorf, forfatter, redaktør, pastor og retreatleder.

Vårt Land forlag / Humanist forlag (2015)

Brevskriving er undervurdert. «Presten og ateisten» er brevene Didrik Søderlind og jeg skrev med hverandre i 2014. Prosjektet var å forsøke å forstå den andres (og sitt eget) livssyn bedre, noe som innebar at vi innimellom eksperimenterte med å gå i den andres sko for en periode. 

Boka ble gitt ut i 2015, som et samarbeid mellom Vårt Land forlag og Humanist forlag, og Didrik og jeg har siden da hatt over 30 samtaler rundt i landet.

Denne boken har jeg skrevet sammen med Erik Aarmo og Vegard Holm.

«Du blir det du gjør» sier både gammel klostervisdom og moderne hjerneforskning. I Kunsten å forme livet – plastisk teologi (2018) slo jeg fast at ingenting former oss mer enn handlingene våre. Veiarbeid er en praktisk innføring i plastisk teologi – hvordan får din gudstro konkrete konsekvenser i hverdagen? Praksisnettverket Etter Kristus har siden 2009 arrangert såkalte jesusdojoer, der deltagerne lager og gjennomfører eksperimenter inspirert av noe Jesus sa eller gjorde. I boken kan du lese om hva en jesusdojo er, hva den består av og hvordan du utformer et godt eksperiment.

Boken byr også på fem personlige eksperimentfortellinger av artist Maria Solheim, programleder Jan-Erik Larssen, prest Ingrid Nyhus, pastor Fredrik Krunenes og forfatter Linda Therese Utstøl.

Luther forlag / Proklamedia (2011)

Denne boka var ekstremt morsom å skrive, det vil si det var ekstremt morsomt å gjøre reserachen. I nesten ett år reiste jeg rundt med det som må være noen av Norges mest «umulig å kategorisere»-kristne, strong-man-stunt-evangelistene i TX Vikings. 

Lunde forlag (2007)

Noe av det beste med oppveksten i pinsevennmiljø var historiefortellingene, eller vitnesbyrdene som det gjerne ble kalt. Det var slike historier jeg ville hente fram. Jeg reiste rundt og samlet på vitnesbyrd om gudsnærvær (og noen ganger mangelen på følelsen av nettopp det) og skrev fortellingene ut med skjønnlitterære virkemidler. 

Boken er utsolgt fra forlaget, men jeg sitter på et lite restlager.