Aarebrot en underlig gråsprengt en.jpg

Stian Kilde Aarebrot

Forfatter, prest i stiftelsen Areopagos og daglig leder av Etter Kristus

Omtale: «Kunsten å forme livet»

Omtale: «Kunsten å forme livet»

Les mer om og kjøp boken her.

Den känns redan som en modern klassiker om Kristi efterföljelse.
— Peter Halldorf

«Vad Evagrios av Pontos gjorde på 300-talet, Theresa av Avila på 1500-talet och Edin Løvås på 1900-talet, det gör Stian B. Kilde Aarebrot för 2000-talets kristna i en alltmer svårnavigerad kultur. Här sammanfattas den stora kristna traditionens slitstarka andliga vägledning på ett språk som är lika begripligt som befriande i sin handfasta konkretion. Plötsligt framstår ett hängivet kristet liv inom räckhåll. Kunsten å forme livet känns redan som en modern klassiker om Kristi efterföljelse. En bok som är djupt traditionell och djärvt nyskapande.» Peter Halldorf, forfatter, redaktør, pastor og retreatleder.

En særdeles god blanding av humor, visdom, hjerneforskning og teologi!
— Atle Ottesen Søvik, professor i systematisk teologi, MF
Lettlest, men brådypt.
— Kjetil Gilberg, forfatter og pastor

«Lettlest, men brådypt om hva gode og dårlige vaner gjør med oss. Stian Kilde Aarebrot skriver bedre enn noen gang og har viktige ting på hjertet.» Kjetil Gilberg, forfatter og pastor.

Livsviktig!
— Sr. Anne Bente

«Dette er en perle av en bok! Den er lettlest uten å bli overfladisk – dyp, uten å være komplisert – seriøs, men ikke kjedelig. Og ganske så umoderne, uten at innholdet er utrangert.» Andreas Nordli, leder av Ungdom i oppdrag i Norge, i bloggposten «Mine favorittbøker 2018»

«En original og velskrevet bok der teologi, hjerneforskning, litteratur og filosofi brukes for å illustrere hva det vil si å være en etterfølger av Jesus.» Anmelder Per Eriksen i «Årets beste bøker, 2018».  

«En bok som ellers fremstår som helstøpt og tro mot sitt prosjekt fra første til siste side.» Anmeldelse i Vårt Land, ved biskop Halvor Nordhaug

«Ei utfordrende og nyttig bok for både troende og ikke-troende.» Dagen

«Boka skaper en sult og tørst etter et fellesskap hvor man hjelper hverandre til gode vaner […] et kristen fellesskap som ikke bare er opptatt av bibel og bønn, men hele livet.» Anmeldelse i Sambåndet

«Aarebrot øser av mange og varierte kilder – populærkultur, hjerneforskning, klostervisdom og hverdagsliv, […] Han skriver både med innsikt og humor, og makter å formidle et livsviktig tema på en underholdende og avspent måte. Livsviktig? Ja, livsviktig – for Åndens liv i oss – og for å omsette Jesu liv og lære i konkret handling.» Sr. Anne Bente, priorinne ved Katarinahjemmet, på hennes blogg

Denne skal leses flere ganger. Utrolig mange gode formuleringer, perspektiver og sitater. Jeg har understreket halve boka!
— Sunniva Gylver, prest

«Dette er en sjelden leserreise i norsk kristenlitteratur. Der hvor de fleste slutter med troen og nåden, viser Aarebrot veien til gode gjerninger og et sannere (og rikere) liv. For det er viljen og de små, gode, gjentatte handlingene som er veien til å endre livet. Og der man blant klassikerne i kristenlitteraturen kan bli matt av å lese om eksempelvis Dietrich Bonhoeffers krav om å kjempe mot den billige nåden, bruker Aarebrot egne erfaringer, humor og nevrovitenskapen til å overbevise oss om sine gode poenger.

Boken bør finnes i alle kristne hjem ... pensum for alle som skal jobbe i kirkelige sammenhenger.
— Lars Lien, psykiater og professor ved Høgskolen Innlandet.

Uten helt å vite det bruker Aarebrot god psykoedukasjon som virkemiddel for å vise i hvor stor grad hjernen og hele sentralnervesystemet kan lure oss inn i en tro på at alt er godt og fint med måten vi lever i denne verden. Og han viser også hvordan ny forskning på hjernen kan hjelpe oss til å komme videre med nødvendige endringer både for et rikere personlig trosliv og for at vi skal bli lys og salt i verden. Boken er rik på referanser til vitenskapelig artikler, men er skrevet i et enkelt og lett forståelig språk, og den er så spennende at det er vanskelig å følge forfatterens oppfordring om å fordøye den langsomt. Hvem bør lese boken? Den bør finnes i alle kristne hjem, og særlig der hvor det er ungdom. Den bør brukes i studiesirkler og den bør være pensum for alle som skal jobbe i kirkelige sammenhenger.» Lars Lien, psykiater og professor ved Høgskolen Innlandet.

Humor og teologi er en kunst, og virkningsfullt når det fungerer så godt som her.
— Brage Molteberg Midtsund, menighetspedagog og Kirkegaard-entusiast

«Jeg har lest en del bøker om viljestyrke og vaner, men de er ofte retningsløse, fordi forfatteren ikke vil mene noe om hva man skal bruke kunnskapen til, ut over banale ting som å spise mindre sjokolade. Aarebrot vil bruke det til å bygge et godt kristent liv. Jeg liker det konkrete og ambisiøse her. Det gjør kunnskapen mer relevant, selv om jeg ikke vil bruke det til det samme.» Bjørn Stærk, forfatter.

Jeg liker det konkrete og ambisiøse her.
— Bjørn Stærk

«Boken er underholdende skrevet, med spennende og interessante kilder som inviterer til å grave dypere. Boken inspirerer meg til personlig utvikling og gjør meg klokere på hvordan det kan skje.» Per Eivind Kvammen, pastor i Sentrumskirken Sandnes

«Det er lenge siden jeg har kost meg så mye med å lese en bok av en norsk, kristen forfatter.» Erik Andreassen, pastor i Oslo Misjonskirke Bethlehem

«En bok for alle som vil ha hjelp til å være Jesusdisipler i det 21 århundre.» Bjørn Olav Hansen, baptistpastor

Ikke alle blir

Ikke alle blir

0